Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Dag aan me voorbij laten gaan

De afgelopen week was weer zwaar. De kinderen, thuisonderwijs geven en mijn eigen werk horen bij mijn wekelijkse bezigheden. Donderdag had ik gesprekken met huisarts, psycholoog en vrienden. Deze gesprekken zijn fijn, confronterend en vermoeiend.

Vrijdag was een gewone werkdag, maar met de druk van een maandafsluiting. Deze druk gaat inmiddels voor een deel aan mij voorbij. Mijn vervangster is tegenwoordig verantwoordelijk, maar dat neemt niet alle druk weg. Ik heb alle vertrouwen in haar, maar zij weet nog niet alles. We hebben afgesproken dat zij mij op dit soort momenten ook buiten mijn werktijden mag contacten, dus deze dagen zijn zwaarder dan een normale werkdag.

Gisteren merkte ik dat ik weer een soort van hyper werd. Ik wil dan meer en ga maar door. Uiteindelijk ging ik ondanks alles moe en redelijk rustig slapen. En ik sliep….

Vanmiddag om rond 13 uur werd ik wakker, maar zo moe. Ik nam een bak koffie, mijn medicatie en zat op de bank. En ik dacht alleen maar aan slapen. Ik weet dat ik wakker moet blijven, want het dag-nachtritme moet zoveel mogelijk behouden blijven. Maar alles doet me zeer. Ik heb hoofdpijn, en alle prikkels van geluid en licht kan ik niet verdragen.

Dus ik ging toch weer naar mijn bed en pakte een boek. Het concentreren op de letters lukte me niet, en ik viel weer in slaap. Om 17.45 werd ik wakker. De hoofdpijn is gezakt, maar de vermoeidheid niet.

Inmiddels ben ik aangekleed en zit op de bank. Ik heb eten besteld en wacht op de bezorging. Dan kan ik het “moeten eten” afvinken. Ik ga proberen vanavond wakker te blijven, zodat ik straks weer een goede nacht kan maken. Ik ben alleen en dat is fijn. Geen extra prikkels die ik niet kan beïnvloeden. Lekker in mijn coconnetje.

Deze dag laat ik dus aan mij voorbij gaan. Morgen een nieuwe dag, met een eetafspraak. Goed om er dan wel even uit te zijn.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: