Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Dromen met muziek

Muziek is belangrijk voor mij. Ik houd van muziek. Muziek kan mij emotioneel raken, de tekst, de compositie.
De nachten op het strand, de rondritten door Nederland, momenten van intense eenzaamheid en verdriet, allemaal worden ze begeleid door muziek en liedjes.

Maker onbekend

Voordat ik de komma zette, heb ik een film gemaakt als afscheid van mijn vrienden. Ik heb een stuk muziek gekozen waarin ik mijn vrienden bedank voor alles wat ze voor me betekend hebben. Deze film staat nu ergens opgeslagen en houd ik voorlopig voor mezelf.

Muziek is dus een emotionele uitlaatklep. Namen van artiesten en de titel van de song zeggen me vaak niets. Maar dat ene zinnetje in de tekst, de compositie, de emotie die iets in mij losmaakt, herken ik steeds weer. Met Steven en Sjan deel ik vaak mijn momenten van muziek. Het geeft ze een idee van wat me bezig houdt en hoe het met me gaat.

Zo deelde ik deze het liedje Never enough van Loren Allred. Dit nummer raakt me. De tranen rollen letterlijk over mijn wangen als ik dit hoor.

Never enough ~ Loren Allred

I’m trying to hold my breath
Let it stay this way
Can’t let this moment end
You set off a dream in me
Getting louder now
Can you hear it echoing?
Take my hand
Will you share this with me?
‘Cause darling, without you

All the shine of a thousand spotlights
All the stars we steal from the night sky
Will never be enough, never be enough
Towers of gold are still too little
These hands could hold the world but it’ll
Never be enough, never be enough
For me

Never, never, never, never
Never, for me, for me
Never enough, never enough, never enough
For me, for me, for me

All the shine of a thousand spotlights
All the stars we steal from the night sky
Will never be enough, never be enough
Towers of gold are still too little
These hands could hold the world but it’ll
Never be enough, never be enough
For me

Never, never, never, never
Never, for me, for me
Never enough, never, never
Never enough, never, never
Never enough, for me
For me, for me

For me

De muziek begint zacht, fluisterend, het is bijna niet te horen wat ze zingt. De opbouw naar het refrein raakt me. Hoe klein het ook begint, ze wil gehoord worden. De passie om van zich te laten horen, klinkt in elke uithaal.
De wanhoop die ik hoor in haar stem als ze zingt “never enough”. En dat gevoel herken ik zo goed, ik voel me nooit goed genoeg zijn. De wanhoop die overgaat in frustratie alsof niemand hoort, steeds luider. Tot ze bijna gelaten eindigt met een heel klein “for me”. Het refrein zou kunnen betekenen dat hoe groot de roem en erkenning ook is, dat het nooit genoeg is. De lat ligt altijd hoger, en het enig wat kan is falen.
Maar als je het eerste couplet luistert, dat fluisterende stukje waarin haar werkelijke verlangen ligt, gaat over een droom, die luid echoot. Maar die nooit voldoening geeft, als ze deze niet samen met iemand kan delen.

Een paar weken geleden pakte mijn 5-jarige-ik mijn hand vast. Een moment dat ik niet los wil laten. Ik voelde mijn oorspronkelijke droom om meer te zijn in mij weer tot leven komen. Deze oproep aan mijzelf wordt steeds luider. Dat diepe verlangen dat ik al voelde als klein kind echoot nog steeds in mij door.
Mijn droom is nog klein. Elke keer als ik mezelf toe sta om te dromen, zie ik een nieuwe toekomst voor me. Een toekomst waarin ik betekenisvol voor anderen zal zijn, waarin ik een verschil kan maken. Mijn droom zoals ik die nu voor me zie, is erkenning geven aan mensen met een psychiatrische aandoening. Niet als behandelaar, maar ik wil jou zien!
Zien in er zijn; naast je staan, je vasthouden als je worstelt, erkennen wat je voelt, je nooit veroordelen om je pijn en verdriet, je littekens verzorgen en je helpen om een komma in je leven te zetten, op weg naar jouw nieuwe toekomst.
Alleen deze droom zal nooit genoeg zijn als ik mezelf met mijn kernverlangen als kind daarbij weer verlies.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: