Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Quotes

Twee weken kreeg ik van L een collage rond alle woorden en beelden die zij had bij mij. Deze hangt inmiddels in mijn woonkamer, zodat ik steeds kan zien hoe anderen naar mij kijken. Al zie ik dat zelf nog steeds niet zo. Toen sprak ik ook met L en M af dat we een collage zouden maken rond het woord liefde. Op 9 april nemen L en ik afscheid van de OBDT en zouden we ze alle drie samenvoegen.

Afgelopen week kreeg M ineens te horen dat zij volgende week al een nieuwe stap in haar proces zou gaan zetten. Dus de collage moet deze week af. Afscheid nemen is best lastig. In die intensieve weken met elkaar (sommigen al maanden) bespreek je zoveel zaken die met de kern van jou en mij te maken hebben, dat je al snel een diepe verbinding voelt. En natuurlijk niet met iedereen, maar met de meesten heb ik dat wel.

Lezend en knippend in allerlei tijdschriften voor die “liefde” collage, kwam ik allerlei quotes tegen, die me raakten. En nee, niet raakten in de zin van huilend op de bank, maar gewoon dat ik me er in herkende.

Ik ben wel fan van quotes. Mijn pinterest staat er vol mee, waarvan het overgrote deel met de liefde, zelfreflectie of sarcasme te maken hebben.

Sommige quotes op de bovenstaande foto lijken echt over mij te gaan, andere vind ik mooi of roepen een beeld bij mij op:

De ommekeer in mijn leven, van depressief naar een nieuwe toekomst:
* Droom in uitvoering
* Keep your face to the sunshine and you cannot see a shadow
* Je weg vinden in deze nieuwe tijd
* Als je niet weet hoe het met je gaat, weet je ook niet wat je nodig hebt
* In al onze kwetsbaarheid ontstaat een een openheid die er eerder niet was

Echte Jose:
* Vijfentwintig jaar lang heb ik een groot vuur vanbinnen gevoeld; een uitslaande brand die geen kant op kon (oke, bij mij 35 jaar😉)
* Als ik hier aan kom rijden, valt er iets van me af. Ik voel de ruimte en de vrijheid (strand, boerderij van G&G)
* Book lie is something like romantic love. When we are reading a really great book, burdens feel lighter, cares seem smaller
* We need joy as we need air. We need love as we need water. We need each other as we need the earth we share
* Stilte is de staat binnen in je waarin je helemaal vrij bent: vrij van eisen, vrij van wat je hebt bereikt in je leven

Voor sommigen zijn bovenstaande dingen heel herkenbaar, maar misschien leer jij mij er wel juist beter door kennen.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: