Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Zware dagen

Gisteren heb ik geen blog geschreven. Dat komt zelden voor, maar het lukte me allemaal even niet.

Zoals ik zondag al schreef, het was een goed, maar zwaar weekend. En zo begon gisteren ook. Ik was al uitgeteld voor ik naar de 4DB ging. De ochtend ging nog redelijk, maar ik merkte al dat ik compleet leeg was. Ik werd onrustig, kon niet meer focussen. Ik trok me terug in mijn coconnetje, maar bleef fysiek aanwezig. Na de lunch viel ik op de bank in slaap. Mijn groepsgenoten moesten me wakker maken voor de volgende therapie.

Doodop en met een opgejaagd gevoel liep ik naar crisisplanbespreking. Je moet dan nadenken over welke signalen jij weet van jezelf, welke andere mensen zien, hoe je jezelf kan helpen, maar ook hoe anderen je kunnen helpen. Ik kwam echt in de knoop. Het steeds nadenken over wat ik in welke fase doe, is confronterend. Halverwege betrapte ik mezelf op allerlei code rood dingen die ik op dat moment deed.

In de fase dat ik eten nog echt gebruikte als controlemiddel, kwamen andere controlemiddelen minder voor. Eerder had ik al gemerkt dat als ik wel goed eet, ik mezelf pijn ga doen. En dat is precies wat er nu weer gebeurd. Ik eet inmiddels weer een stuk beter en dus treedt er een ander copingsmechanisme in werking. Ik doe mezelf pijn.

Na deze therapie had ik nog Running. Een ander mechanisme waarmee ik mezelf pijn kan doen. Ik heb geen energie, ben doodop, maar rennen zal ik. Ik moet mijn calorieën verbranden, ik zal de volgende trede in het opbouwschema halen. Ook al is dat op dat moment niet reëel.

Vandaag begon ik de dag met PMT in de sportzaal. Ik was nog zo leeg van gisteren dat ik fysiek nauwelijks mee kon doen. Misschien met een andere oefening dat ik mezelf er overheen had kunnen zetten, maar vandaag lukte het me echt niet.

Na PMT hadden we huiswerkuur. Die tijd heb ik gebruikt voor een gesprek met een medepatient die al bijna klaar is. Klaar?, oke, zijn 16 weken zitten er volgende week op. Hij is verre van klaar. Dat maakt me ook bang. Ik ben hierheen gegaan met de instelling dat dit heel zwaar wordt, maar dat ik na 16 weken er echt klaar mee zou zijn.

Hij vertelde dat hij in zijn weken 2 mensen bijna huppelend de deur uit heeft zien gaan, maar dat de meeste nog wel een weg te gaan hebben. Pfff, ik hoop echt huppelend weg te kunnen, maar we zullen zien.

Daarna heeft hij mijn levensverhaal gelezen. Op het moment dat ik deze moet voorlezen, is hij al vertrokken. Dus voor het toetsen was het fijn omdat met hem te doen.

Hierna had ik een één op één met de sociotherapeute. Je hebt iedere week een één op één gesprek. Ik heb aangegeven dat ik minder naar de symptomen wil kijken en meer naar de achterliggende problematiek. En daar leg ik een behoorlijke uitdaging voor mezelf neer. Maar anders los ik het probleem niet op. Zoals hierboven al beschreven worden copingsmechanismes makkelijk vervangen door anderen.

Na de pauze hadden we plangroep. Ik heb aangegeven dat ik meer rust nodig heb. Dus ik zal me de komende dagen ook tijdens de pauzes vaker terug trekken. Iedereen herkende dit wel van de eerste weken, dus was helemaal oke.

Einde van de plangroep heb ik niet mee gemaakt omdat ik een fysiek onderzoek moest doen. Dat is standaard aan het begin van de 4DB. Hartslag, bloeddruk, gewicht 😔, longen etc. En daarna moest ik nog bloed laten prikken. Maar dat is nu allemaal geregeld en dus weer klaar.

Vanavond bij Jo gegeten. Ze had heerlijke bami gemaakt. Als toetje hebben we een ijsje gehaald. We zaten nog even na te kletsen en we kregen de slappe lach. Het is echt lang geleden dat ik zo echt en hard gelachen heb. Een fijn momentje.

Morgen lekker een dag voor mezelf. Twee dingen op het programma en verder niets.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: