Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Goud waard

Vorig jaar voor de zomer kregen alle medewerkers van mijn bedrijf een cadeautje thuis gestuurd. Het was natuurlijk nog het “begin” van de corona en niemand had toen verwacht dat we nu pas bijna met de maatregelen klaar zouden zijn.

Ons bedrijf is geen ster in het uitspreken van waardering of het uitspreken van complimenten. Hier zit geen onwil achter, maar meer het type mensen dat er werkt.

Mijn kaartje van vorig jaar

Des te meer was het bijzonder dat een collega het initiatief nam om iedereen een kaartje te sturen. De BU Manager was het er mee eens en steunde het idee. Alleen die vervelende finance manager moest nog overgehaald worden 😉(Insiders grapje).

Vandaag werd ik gestickerd door de groep. Oftewel ik kreeg tips, tops en een uitsmijter voor mijn evaluatie van morgen.

Tips, tops en een uitsmijter

Tip
1. Het is lief dat je je bekommert over een ieder, maar het mag om de verantwoordelijkheid over de rest wat lost te laten.
2. Hou in acht dat je zelf ook in behandeling bent, en jij niet degene bent die ervoor moet zorgen dat iedereen zijn of haar werk netjes doet.
3. Er was een plangroep waarin je aangaf dat de emoties je hoog opliepen, en je gaf aan dat je direct een muur opwierp. Realiseer je dat dit het moment is om het allemaal maar eens eruit te gooien.

Top
1. Goed dat je rust voor jezelf gecreëerd hebt door afspraken te maken met je ex over jullie kinderen.
2. Knap dat, naar wat het schijnt, je je zorgen jegens groepsgenoot X het midweekse weekend wat los heb kunnen laten.
3. Goed hoe je bezig bent met voldoende regelmatig eten, door bijvoorbeeld eten in je tas te houden.
4. We merken dat je heel open bent.

We zochten een uitsmijter, maar je bent te slank daarvoor.
We dachten met deze uitsmijter spelen we open kaart; José jij bent goud waard

De tips komen me bekend voor. Ik hou van organiseren en ontzorgen. Dat betekent soms ook dat ik dingen op me neem die niet mijn verantwoording zijn. Tip 3 is een lastige, waar ik zeker iets mee moet doen. Ik voel mijn emoties zeker, maar om ze echt te uiten lukt me niet snel. De muur, het masker staan er onmiddellijk zelfs voordat ik heb kunnen bedenken dat ik het niet of wel wil uiten.

De tops herken ik. En nee, dit gaat zeker niet zonder moeite. Ik moet echt veel overwinnen in mezelf om goede afspraken te maken, om niet toe te geven aan mijn zorgen om een groepsgenoot en tja, eten blijft een dingetje.

De 1e uitsmijter kan ik niet zoveel mee. Ik voel me niet slank. Het fijne van de 2e uitsmijter is vooral die woorden “goud waard”. Ik mag er binnen de groep zijn, met al mijn valkuilen, depressieve gedachtes, worstelingen, spiegels, grappen. Ik voel me daar op mijn gemak.

Deze tips, tops en uitsmijter doen me goed. Ik ben zeker nog niet klaar, maar ik ga er mee door.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: