Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Emotieregulatie

Emoties zijn iets van mij mij maakt en jou jou. Duidelijk? Vast niet, maar wij hebben emoties en hoe lastig ze soms ook zijn, ze maken ons menselijk.

Ik heb heel lang mijn emoties niet geuit. ik heb ze zeker wel gevoeld, maar ik kon er niets mee. Emoties zijn voor mij heel ingewikkeld. In therapie kom ik steeds beter in contact met mijn emoties, waardoor ik enorm kan schommelen in mijn depressie.

Afgelopen week was het drama. Ik herkende een emotie, die ik al heel lang ken. Verdriet. Achter dit verdriet zit ook een behoefte, namelijk veiligheid en geborgenheid. Ik voel me onveilig, niet geborgen, en dus heel alleen.

Dat eenzame gevoel zit er al zolang ik me kan herinneren. En vorige week realiseerde ik me ineens waar dit gevoel vandaan kwam. Auw!! Pijnlijke herinneringen waarbij ik nu niet meer alleen gedachtes had, maar ook emoties.

Zowel mijn vorige therapeute Mieneke als mijn huidige team aan therapeuten zeiden dat ik mezelf als klein kind moest vasthouden. Lief zijn voor al die gevoelens. En dat ik daarvoor een knuffel kan gebruiken.

Oke, dus ik op zoek naar Boo. Het kleine meisje uit de film Monsters Inc, die zo geweldig in de armen van Sully duikt. Tja maar die film is al oud, dus geen knuffel meer van te vinden. Gelukkig had Ali*xpress er nog wel een paar. Niet heel mooi en max 30 cm, maar toch iets.

De afgelopen weken gebruikte ik van een groepsgenoot Teigetje. En na een oproep op Insta werd al Winnie de pooh geroepen. Winnie zelf vind ik niet zo, maar ik had ooit een lollifant sleutelhanger. En op marktplaats vond ik een mooie lollifant voor een leuk prijsje. Deze heb ik vanavond opgehaald.

Morgen neem ik hem mee naar therapie. Iedere keer dat ik de neiging heb om weg te lopen van mijn emoties kan Lollifant mee. Om mezelf vast te houden en een beetje te beschermen. Net als met een kussen voor je buik gaan zitten. Verder mag hij naast Teigetje in de huiskamer slapen.

Morgen ook weer een afscheid van een groepsgenoot. Mijn kaart met een lang afscheidsverhaal is af. Ik zie er wel een beetje tegen op. Maar gelukkig kan ik lollifant meenemen.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: