Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Medaille met een verhaal

Je kan er deze week niet om heen. De Olympische Spelen zijn begonnen.

Zeker niet alle sporten vind ik interessant. Wat ik wel interessant vind, is het verhaal achter de sporterprestaties.

Het verhaal wat mij bijzonder raakte, was het verhaal van Sanne van Dijke. De enige medaillewinnaar voor Nederland bij Judo. Zij verloor zowel haar broer Steven als haar trainingsmaatje Ilona aan suïcide.

Het is dieptriest als je dit van dichtbij mee moet maken. Aan de andere kant zegt Sanne ook dat dit haar leven in een ander perspectief geplaatst heeft.

Naast haar topsport heeft ze ook oog voor de mensen om haar heen. Vooral voor mensen met psychische klachten. Over een maand haalt ze geld op voor 113 zelfmoordpreventie via een marathon.

Ik vind het gaaf dat ik steeds meer mensen tegen kom die zich actief inzetten voor het taboe doorbreken rondom psychische klachten.

Simone Biles meldde zich af voor haar wedstrijd, ook met psychische klachten. Eerder had zij al depressieve klachten en voelt zich nu niet sterk genoeg om mee te doen. Bijzonder dat de reacties 2 van uitersten zijn. Veel mensen wensen haar sterkte en zijn blij dat ze zegt wat er speelt. Aan de andere kant zijn er ook veel mensen die het onvoorstelbaar vinden dat zij haar Olympische wedstrijd afzegt. Ze faalt, ze laat Amerika, haar team vallen. En ik?

Ik kan alleen maar toejuichen als mensen hier eerlijk en open over zijn. De kans dat iemand een keer in zijn leven een depressie krijgt is zo’n 20%. Gemiddeld krijgt 1 op de 5 mensen hiermee te maken. Het taboe moet echt doorbroken worden.

Een paar weken geleden kwam ik al in contact met een paar gave mensen die zich hier ook voor inzetten via www.ikbendepressief.nl.

Voor alle mensen die last hebben van depressieve klachten. Je bent echt niet alleen! Je bent zeker niet gek en het kan ook echt weer goed komen.

Ik heb er vertrouwen in!

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: