Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Bijna klaar

Afgelopen week was mijn een na laatste week op therapie. De week hiervoor zijn er 2 nieuwe mensen in de groep gestart, waardoor er een soort verschuiving plaats vindt.

Deze week waren er dus 3 mensen die bijna klaar zijn, 1 persoon in zijn 6e week en dus 2 mensen in hun 2e week. Het verschil tussen bijna klaar en net gestart is best groot. En dat merk je.

Afgelopen week nam er ook iemand afscheid. En hoewel ik die persoon in het begin niet kon uitstaan, heb zelfs op het punt gestaan om hem een opdonder te verkopen, groeiden we door de weken heen naar elkaar toe.

We hebben samen 20 weken therapie gehad. De laatste weken was hij zelfs mijn maatje. De grote hulk is veranderd in een knuffelbeer. Die sterk en groot is als het nodig is, maar ook lief en mild.

Afgelopen week had ik ook een intakegesprek bij een hospice. Ik wil daar als zorgvrijwilliger aan de slag. De laatste weken van iemands leven zo fijn en comfortabel mogelijk maken. En ik mag over 2 weken beginnen met de inwerkperiode.

Natuurlijk is dat spannend, want deze mensen zijn natuurlijk ernstig ziek, maar het lijkt me ook heel mooi werk. Een startpunt met mijn nieuwe doel “Betekenisvol Leven”.

Maandag beginnen er ook weer 2 nieuwe mensen in de groep. Het is voor de groep goed dat deze bezetting optimaal blijft, aan de andere kant heb je dus veel mensen die aan het begin van hun traject staan, waardoor het soms wat heftig is.

Aankomende week is dus ook mijn laatste week. Nadenken over mijn afscheid. Heel veel kaartjes schrijven, wat soms best moeilijk is voor de nieuwe mensen. Want wat ga ik iemand meegeven, waarvan ik nog (te) weinig weet.

Ik merk wel dat ik echt toe ben aan mijn afscheid. Ik ontgroei deze groep en halverwege oktober heb ik ook alweer mijn 1e intakegesprek voor de volgende therapie.

Ik merk dat ik toe ben aan even rust. Even wat anders dan therapie, maar ik zal de mensen ook gaan missen.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: