Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Terug naar werk?

Een paar weken geleden sprak ik met de bedrijfsarts af dat ik na mijn therapie zou gaan reïntegreren. Het idee om weer onderdeel te zijn van mijn werk, de maatschappij, leek me fijn.

Vandaag kreeg ik een appje van een collega waar ik altijd een goede band mee had. Ik heb hem al maanden niet gesproken. En de confrontatie hiermee doet me zeer.

Vanuit mijn werk heb ik gedurende mijn therapie vrijwel niets gehoord. Ik heb van 1 collega een kaart gekregen, 3 collega’s hebben op eigen initiatief een appje gestuurd. Ik heb wel een cadeau en bloemen voor mijn jubileum gehad, maar dat had dan niets te maken met mijn ziek zijn. Natuurlijk had ik contact met mijn managers, maar dat voelt toch anders.

Van collega’s uit zusterbedrijven heb ik meer kaartjes, appjes en zelfs een cadeau ontvangen. Het voelt allemaal heel dubbel. Ik had graag wat meer aandacht gekregen. En nee, het hoeft niet groot of veel te zijn, maar klein en attent is alles wat er nodig is.

Uiteraard is een collega met psychische problemen lastig. Ik kan me voorstellen dat je niet weet wat je moet zeggen. Alleen iedere vorm van belangstelling is juist goed. De campagne heet niet voor niets. “Hey, het is oké.”

Ik vraag me vandaag ineens af of ik wel terug wil. Waarom zou ik nog tijd en energie steken in mensen die dat andersom nauwelijks gedaan hebben? Ik ben er nu misschien eventjes, maar ik ben straks weer maanden in therapie. Zouden ze daarna überhaupt nog weten dat ik besta?

Hoe rot het ergens ook voelt, maar de wereld draait gewoon verder zonder mij. En dat staat haaks op mijn betekenisvol leven. Ik wil iets toevoegen. Dat betekent ook weer niet dat ik onmisbaar zou moeten zijn. Zakelijk gezien is dat nooit iemand. Alleen als persoon wil je wel gemist worden, want dan voeg je blijkbaar iets toe aan een organisatie, dan wel omgeving.

Ik moet dit nu even laten bezinken, want op dit moment heb ik er geen zin meer in om energie te steken in mensen die mij niet op waarde lijken te schatten.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: