Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

1 jaar geleden

Vandaag is een rare dag. Het is één jaar geleden dat ik een telefoontje van mijn zus kreeg.

De herinnering…. Ik sta te koken en mijn kinderen zitten in de huiskamer. Mijn zusje belt. Ik neem op. In plaats van mijn zusje krijg ik mijn tweelingzus aan de telefoon. Verbaasd reageer ik met een enthousiast hallo!

Of ik zit? Nee, ik sta te koken. Ik moet maar even gaan zitten. Ik loop de tuin in en plof in een tuinstoel. Ik weet dat er iets gaat komen, maar wat. Mijn zusje heeft net haar man gevonden, dood….

Ik sla compleet dicht. Hoe dan? Wat dan? Vloeken.. dit kan niet!!

Nee, het is echt waar. Ik zeg dat ik de kinderen heb en niet meteen kan komen. Dat hoeft ook niet. De chaos is compleet.

Ik bel mijn ex op. Ik vertel wat er aan de hand is. Hij komt meteen, terwijl ik het eten afrond. Ondertussen bel ik Steven op. Verslagen vertel ik kort wat er aan de hand is.

Als we aan tafel zitten, vertellen we samen de kinderen dat hun oom overleden is. Fijn dat mijn ex erbij is en dat ik dit niet alleen hoef te doen.

Ik app mijn werkgever dat ik er de volgende dag sowieso niet ben.

De volgende dag ben ik bij mijn zusje. Ze lacht, ze schreeuwt, huilt tranen met tuiten. We staan als (extended) familie om haar heen. Heel veel zaken regelen. Pap en ik doen veel financiële zaken. Mijn zus coördineert de uitvaart. We helpen mijn zusje met het informeren van kennissen, collega’s en andere mensen.

De uitvaart was zoals mijn zwager dat wilde. Met humor, weinig zwart, en een goede borrel daarna.

Inmiddels dus één jaar verder. Wat een gemis, haar man, onze grote broer, oom, schoonzoon en de beste vriend.

Maar ook een gevoel van trots. Trots op mijn zusje, die zich al een jaar staande houdt. Niet zonder vallen, maar altijd weer opstaan. Ze is nu samen met mijn zus op hun favoriete vakantie-eiland. Het laatste restje as uitstrooien, maar ook genieten van lekker eten en drinken.

Vanmorgen weer een kaarsje aangestoken. Lieve zwager, we zijn je niet vergeten. We missen je, maar genieten ook van de goede herinneringen die je hebt achtergelaten.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: