Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Zware dag

Gisteren was een ongelooflijk zware dag. Het was al zwaar doordat het de sterfdag van mijn zwager was.

Daarnaast hadden we het levensverhaal van een nieuwe groepsgenoot.

Mijn God, wat een verhaal! Hoe kan iemand met een oorlogstrauma, aanrandingen, emotionele en fysieke mishandeling al over de helft van haar leven zijn en nu pas instorten?

Deze vrouw is lief, zorgzaam, mooi, alles! Het zegt alles over hoe sterk ze is. Misschien gedwongen door de omstandigheden, misschien door ontzettend veel copingsmechanismes.

Ik heb met verbijstering haar verhaal aangehoord. Geen woorden terug kunnen geven. Haar verhaal gisteravond opnieuw gelezen. En mijn hart breekt. Hoeveel ellende kun je als mens handelen?

Op de 6e pagina van haar ellende schrijft ze. Mijn leven is niet alleen maar slecht geweest, ik heb ook hele fijne momenten meegemaakt.

Ik heb het er moeilijk mee. Mijn hart breekt voor haar. Dat, wij als mensen, elkaar zo kapot kunnen maken. Het licht in elkaars ogen niet gunnen. Alle vormen van waardigheid in een ander kapot maken. Waarom? Voel je je dan beter? Ben je beter dan een ander?

NEE!! Geef elkaar eens de ruimte. Laat een ander ontdekken wat zij waard is. Laat iemand zich goed voelen om wie zij is. Ieder mens voegt iets toe aan de wereld om zich heen. Waardeer elkaar eens voor wat de ander doet en betekent.

Alles in mij wil het kleine meisje wat zij ooit was vastpakken, liefhebben, aandacht geven voor haar zijn. Ik wil haar troosten, helpen en de wereld een stukje mooier maken voor haar.

Ik kan haar ellende niet wegnemen, het verleden niet ongedaan maken. Ik kan er nu alleen maar voor haar zijn. Misschien is dit ook een stukje betekenisvol leven.

Lieverd, ik wil je voorlopig niet loslaten. Ook niet als ik afscheid heb genomen. Waar jij dat wil, zal ik er voor jou zijn.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: