Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Terugval

De laatste week was zwaar. Ik deed wat ik moest doen, maar voelde me met de dag slechter.

Je kent alle handvatten om niet af te zakken en hoe erg ik mijn best ook deed, ik zakte toch verder af.

Tussen alle sombere gedachtes werkte ik, deed vrijwilligerswerk en vierde de verjaardag van mijn zoontje. Ik ging naar buiten, wandelde, was creatief, probeerde overdag niet te slapen. Eten liet ik voor wat het was. Ik ging voor een avondmaaltijd, maar kon de rest van de dag het moet voor elkaar krijgen. Ik leef in een mist, waarbij veel dingen aan mij voorbij gaan. Ik ben er wel, zie dingen, maar registreer ze niet.

Gisteren had ik therapie. Ik deelde mijn zorgen. De sociotherapeute en vanuit de groep kwamen een aantal adviezen die ik deze week weer probeer in te zetten. As vrijdag mag ik extra op gesprek komen om te proberen wat licht in mijn mist te krijgen.

In de middag kwam Steven langs. Heel fijn om bijna compleet in mijn coconnetje te mogen zitten en toch niet alleen te zijn. Het voelt als een stuk geborgenheid, die ik zo vaak mis.

In de avond zat ik te appen met Ian. Hij zei dat een terugval niet erg was, want dat betekende dat ik eerst omhoog geklommen was.

Na een nacht goed slapen, voel ik me vandaag een stukje lichter. Zowel het contact met Steven als met Ian had me erg goed gedaan.

Vandaag was ik wel moe. Ik probeerde de hele dag wakker te blijven. Eind van de middag viel ik alsnog in slaap. Dit had tot gevolg dat ik te laat bij Jo was voor het eten. Ze was terecht erg teleurgesteld. Ze voelde zich ongezien. En ik snap dat heel goed, zij maakt ruimte en tijd voor mij, ze kookt en ik kom pas een uur later aan. Ik voel me er erg rot onder. Wat was nou de moeite voor mij om gewoon even een wekker aan te zetten voor de zekerheid. Sorry Jo!!

Morgen weer werken, en dat voelt dubbel. Aan de ene kant wel zin om er tussen uit te zijn. Aan de andere kant zijn de prikkels lastig. Ik ga gewoon op mijn kamer zitten en ga aan de slag.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: