Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Onrecht

Als kind kon ik echt boos worden als ik iets onrechtvaardig vond. Zo boos, woede aanvallen tot zwart voor m’n ogen. Ik vocht met mensen, muren en vooral met mezelf.

Later leerde ik me te beheersen. Wat eigenlijk betekende dat ik mijn boosheid weg stopte. Ik uitte het niet, kon er niet mee om gaan. Ik vocht alleen niet meer.

De laatste week oorlog in Oekraïne. Vaak kan ik in een helikopterview me realiseren dat waar 2 vechten er 2 schuld hebben. Alleen deze keer niet.

Ik kan nu niet zien wat Oekraïne gedaan heeft om deze oorlog te verklaren. Ik zie alleen maar een narcistische psychopatische machtswellusteling die compleet het beeld met de werkelijkheid is kwijt geraakt.

Wie denkt hij te bevrijden? Hoe kun je een president met een Joodse achtergrond betichten van nazisme? Als het je echt alleen om de Oekraïne gaat, waarom dreig je dan met wapens die we nog nooit meegemaakt hebben?

En ik voel de woede in me groeien. Ik ben onrustig. Ik wil wat doen. Ik wil meer doen dan alleen geld storten. Alleen ik weet niet wat.

Naast het onrecht voel ik ook onrust, angst. Ik ben bang dat dit nog veel groter wordt dan dat het nu al is.

Ik denk dat de drijfveer naar complete macht van Rusland enorm is. Groter dan wij ons kunnen en willen voorstellen. Niets ontziende drang naar complete macht, naar wereldheerschappij.

En ja, die gedachtes maken me bang.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: