Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Verschuiving

De laatste week vindt er een verschuiving plaats binnen de therapiegroep. Ik weet niet of het een echte verschuiving is, maar in mijn beleving wel.

Met groepsgenoot 1 zat ik vanaf de eerste week niet op een lijn. We botsten vaak. Hij voelde zich aangevallen en ik ook.

Met groepsgenoot 2 kon ik het vanaf dag 1 goed vinden. We konden goed kletsen, konden elkaar goed spiegelen en konden elkaar helpen.

De laatste weken draait dit zich om. Groepsgenoot 2 wordt in mijn beleving steeds dominanter en raakt mij in mijn autonomie. Groepsgenoot 1 wordt in mijn ogen milder naar zichzelf en naar anderen. Onze gesprekken verdiepen zich.

Raar hoe dingen kunnen lopen. En toch ook niet verwonderlijk als je weet dat we allemaal in een ontwikkelingstraject zitten. Ook ik ben de afgelopen weken verandert.

Het enige wat ik me in deze weken wel steeds probeer af te vragen is: wat doet de betreffende groepsgenoot wat mij zo irriteert en wat zegt dit over mij?

En eigenlijk zijn dit geen dingen waar ik veel over na moet denken. Ik moet het vooral voelen. Want achter een irritatie zit een pijn of verdriet. Soms van heel lang geleden, soms van recent, soms een associatie met een ander persoon.

Uiteindelijk gaat het steeds weer over mijn behoefte. Wat komt in de verdrukking? En hoe ga ik dat stukje van mezelf de juiste aandacht geven? Kortom weer een uitdaging voor komende week.

Jose

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: